Ultimele stiri

Sorin Grindeanu îi dă replica primarului Nicolae Robu. Ce spune deputatul PSD despre discuţiile politice legate de ACS Poli

Noile declarații ale lui Nicolae Robu referitoare la ACS Poli l-au surprins „neplăcut” pe deputatul PSD, Sorin Grindeanu. Acesta a afirmat că „metehnele” peneliste nu îi sunt pe plac şi doreşte ca primarul Timişoarei să se abţină de la a mai face declaraţii despre PSD.

„Am luat act de ultimele declaraţii ale domnului primar Nicolae Robu și nu pot spune că nu m-a surprins. Neplăcut, ce-i drept, dar m-a surprins! Domnul Robu este un politician tânăr. În câţiva ani a ars etapele muncii de partid și a ajuns președinte, iar acum crede că, din această postură, poate emite judecăţi. Aș vrea să îl informez pe Nicolae Robu că Partidul Social Democrat funcţionează după alte reguli și că nu toate partidele se supun statului PNL. Sau, mai exact, metehnelor peneliste. Dânsul amintește despre gruparea Grindeanu din cadrul PSD Timiș, declaraţii de la care îl rog să se abțină. Grupări există în ograda dânsului, acolo se petrec scindări, scandaluri și aripi care se desprind din coasta liberală”, a comunicat deputatul PSD.

Deşi Nicolae Robu şi-a exprimat, vineri, dorinţa ca ACS Poli să rămână o echipă apolitică, Sorin Grindeanu este de cu totul altă părere în ceea ce îl priveşte pe primar. Şeful PSD Timişoara îl acuză pe liberal că ar fi politizat sportul din oraşul de pe Bega.

„Atacul furibund al domnului Robu la adresa mea și a PSD Timiș nu are, ca de cele mai multe ori, substanţă și nici corespondent în realitate. Totul pornește de la jucăria electorală a domnului primar Robu, numită ACS Poli Timișoara, unde am avut un post de conducere. După plecarea mea în Parlament, postul a rămas vacant, iar acum domnul Robu încearcă să își impună un apropiat pe acea funcţie. PSD Timișoara respinge total această variantă și, pe această cale, doresc să îl informez pe domnul primar că nu vom vota nici un om politic pe acest post. Îi solicit domnului Robu să numească un om de fotbal, o fostă glorie a Politehnicii Timișoara. O altă variantă nu acceptăm sub nicio formă. Astfel de manifestări ale domnului primar nu se petrec pentru prima oară. Tentativele sale, reușite până acum, de politizare a sportului au început cu echipa de baschet BC Timișoara, unde președinte este viceprimarul Dan Diaconu, care ocupă și postul de președinte al PNL Timișoara, iar în conducerea echipei se află și alţi membrii marcanţi ai Partidului Naţional Liberal. Sublim, nu?”, a spus deputatul.

Sorin Grindeanu şi-a încheiat declaraţia prin a-i cere primarului să nu mai dea ultimatumuri: „În final, aș vrea să îi mai spun o dată domnului primar că nu poate să îmi ceară nimic pe un ton imperativ și că o astfel de atitudine nu îi face bine. Noi nu funcţionăm cu ultimatumuri. Se pare, însă, că acesta este modelul din PNL. Iar dacă așa este, îi recomand domnului primar să se manifeste în acest fel în cadru restrâns, și nu în spaţiul public, însă fără să folosească numele meu și al partidului din care fac parte”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*