Ultimele stiri

Sorin Grindeanu trage un semnal de alarmă cu privire la proiectul de reabilitare a centrului istoric. Ce se întâmplă dacă nu este finalizat până pe 31 decembrie

piatra cubica piata unirii

În cazul în care proiectele finanţate cu bani europeni care se desfăşoară, în acest moment, în Timişoara nu vor fi finalizate la timp, municipalitatea va fi nevoită să dea banii înapoi. Acesta este anunţul pe care reprezentanţii PSD Timiş l-au reamintit timişorenilor.

Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timiş, a explicat, ieri, care este ultimul termen până la care proiectele derulate în capitala Banatului, printre care şi cel de reabilitare a centrului istoric, trebuie să fie finalizate pentru a nu se pierde finanţarea europeană.

„Este un semnal de alarmă vizavi de absorbţia fondurilor europene pe polul de creştere Timişoara. Am situaţia la zi de la Ministerul Dezvoltării, cel care gestionează la nivel central toate polurile de creştere. Situaţia nu este îmbunătăţită semnificativ faţă de ultima lună. Regulile pe fonduri europene spun următorul lucru – dacă până în 31 decembrie nu sunt terminate, recepţioante, cu tot ceea ce înseamnă, inclusiv recepţie şi acceptanţă şi certificate de acceptanţă, se poate merge până la sfârşitul lunii martie, dar tot ceea ce se decontează începând cu 1 ianuarie – sfârşitul lunii martie se decontează pe buget local, nu mai este decontabil pe fonduri europene”, a explicat Sorin Grindeanu.

Potrivit şefului PSD Timiş, dacă nici până în 31 martie 2016 proiectele nu vor fi finalizate 100 %, toţi banii trebuie plătiţi din bugetul local. „Tot ce se va întâmpla după 31 decembrie va trece după trei luni pe cheltuială locală. Dacă nici la 31 martie nu este sută la sută, toate cele 65 de milioane vor trece pe bugetul local, iar cei care au gestionat aceste chestiuni, fiind sub o anumită obligaţie, dacă nu din punct de vedere cel puţin moral în ceea ce înseamnă grevarea bugetului local, din punctul meu de vedere s-ar putea să se intre şi pe ceea ce înseamnă probleme de tip penal”, a mai precizat Sorin Grindeanu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*