Sote din carne de porc cu paste
Ingrediente:
750 g carne de porc
4 linguri ulei
2 cepe mari
4 ciuperci
3 linguri pastă de roşii
3 căţei de usturoi
50 ml supă de oase
50 ml vin alb
sare
piper
Pentru garnitură:
200 g paste
groase, răsucite
1 ceapă roşie
mărar verde
Cum se prepară:
Se taie carnea cuburi sau fâşii, se sărează, se piperează, după gust, şi se prăjeşte în ulei bine încins pe toate părţile, apoi se scoate deoparte. În grăsimea rămasă, se călesc ceapa tocată mărunt şi ciupercile feliate. Se adaugă carnea, usturoiul zdrobit, pasta de roşii subţiată cu supa de oase, vinul, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până când scade sosul şi carnea este bine pătrunsă. Separat, se fierb al dente pastele în apă cu sare, se scurg şi se servesc alături de soteul de carne, garnisite cu rondele de ceapă roşie şi cu crenguţe de mărar verde, scrie Click.
Scrie un comentariu