Ultimele stiri

Spaghete cu chiftele și sos picant

spaghete cu chiftele si sos picant

Ingrediente:

300 g carne de vită
2 cârnaţi de porc
2 linguri busuioc tocat
2 linguri pătrunjel tocat
1 lingură ciuperci tocate
2 ouă
1 ceaşcă pesmet
1 lingură parmezan (sau caşcaval uscat)
sare
piper, după gust
1 lingură ulei
vin roşu

Pentru sos:

2 linguri ulei de măsline
1 lingură ceapă uscată, mărunt tocată
3 căţei de usturoi
1 ceaşcă ciuperci fin tocate
1 morcov tăiat cuburi mici
1 cutie de roşii în bulion
2 linguri pătrunjel
busuioc
3 linguri pastă de tomate (bulion)
sare
piper
1 ceaşcă de vin roşu

Mod de preparare:

Întâi faci sosul şi încingi uleiul. Adaugi ceapa şi o căleşti două minute, după care pui usturoiul pe care îl laşi maximum un minut. Pui morcovul şi ciupercile şi le laşi două minute după care pui roşiile în bulion şi sarea. Pui pătrunjel, busuioc şi apoi adaugi pasta de tomate. Laşi la foc mic, amestecând din când în când. Pui şi vinul, aproape de final.
Pentru chiftele amesteci cu mâna carnea, cârnaţii tăiaţi foarte mărunt, busuiocul, pătrunjelul, ciupercile, ouăle, pesmetul, parmezanul (caşcavalul), sare şi piper.

Formezi chiftele pe care le prăjeşti 2-3 minute şi apoi le pui în tigaia în care fierbe sosul. Le laşi să fiarbă 30-45 de minute, amestecând din când în când. În timp ce fierb acestea, pui în apă clocotită cu sare şi pastele. Le scurgi şi serveşti spaghetele cu chiftele şi sos picant, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*