Ultimele stiri

Spălătoria de la Odobescu se transformă în centru de excelenţă în diagnosticul prenatal al malformaţiilor fetale. Cum arată cel mai performat ecograf din România [FOTO]

Veşti bune pentru sistemul spitalicesc din vestul tării! Spălătoria de la Clinica de Obstetrică și Ginecologie  Odobescu se va transforma în centru de excelenţă în diagnosticul prenatal al malformaţiilor fetale.  Proiectul este demarat în parteneriat cu Spitalul General din Vârșeț ( Serbia) și va fi gata în aprilie 2015.

Bugetul total pentru proiect este în valoare de două milioane de euro, dintre care 1,7 milioane sunt reprezentate de finanţarea nerambursabilă.

“Bugetul Timişoarei este de 1,4 milioane euro, iar Spitalul Clinic General din Vârşeţ contribuie cu 50.000 de euro. Trebuie să aibă loc amenajarea şi reabilitarea clădirii. Lucrările merg bine, firma care a câştigat licitaţia îşi face datoria, am avut toate motivele să fim optimişti. S-au achiziţionat deja echipamente foarte importante care costă sume mari nu putem decât să ne bucurăm. Ducem o campanie de ducere la zi a dotării tehnice a tuturor spitalelor municipiului Timişoara”, explică primarul Nicolae Robu.

Până în momentul de față s-au achiziționat aproximativ 60% dintre aparate. Vorbim de echipamente   de imaginistică în valoare de 350.000 de euro și echipamente pentru sistemul de analize în valoare de 75.000 de euro. De asemenea, în cadrul clinicii funcționează deja și cel mai performant ecograf din România.

Noul centru de excelenţă în diagnosticul prenatal al malformaţiilor fetale va avea la parter două cabinete – unul cu ecograf, și spaţiul pentru laborator analize medicale, iar la etajul 1, o sală de intervenţii medicale, două saloane pentru paciente la standarde internaţionale și un spaţiu pentru laboratorul de genetică. De asemenea,  la ultimul nivel va exista o sală de conferinţe cu 50 de locuri și 25 de calculatoare și videoproiector. Astfel, clinica va beneficia și de un sistem de telemedicină prin care se va putea face schimb de experiență cu alte spitale din România sau din străinătate

„Vom avea un sistem de telemedicină prin acest proiect, prin care vom putea face schimb de experienţă cu alte spitale din străinătate”, a declarat Olivia Oprea, coordonatorul de proiect.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*