Ultimele stiri

Spălătorie transformată în Centru medical de excelență, la Timișoara

maternitatea odobescu

În spălătoria Maternității „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara va funcționa un centru unic în țara noastră. Este vorba despre un centru medical de excelență în diagnostic antenatal, în cadrul căruia doctorii vor știi de ce boală suferă un bebeluș chiar dacă încă se află în burta mamei. Mai mult, medicii vor putea afla dacă bebelușul va avea, după ce va veni pe lume, sindrom Down sau alte malformații grave.

„Centrul medical de excelență în diagnostic antenatal va fi finalizat peste patru luni și va fi dotat cu echipamente medicale performante în valoare de peste 700.000 de euro. Proiectul se adresează femeilor gravide, acestea beneficiind gratuit de ecografii de morfologie fetală 2D, 3D/4D, analize de sarcină, inclusiv analize genetice, doar prezentând la spital biletul de trimitere de la medicul de familie”, anunță pe Facebook Olimpia Oprea, medic ginecolog la Maternitatea „Odobescu” și coordonatorul proiectului.

Proiectul are valoarea totală de două milioane de euro și este finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*