Ultimele stiri

Specialiști din două țări încearcă să valorifice potențialul turistic al Canalului Bega. Când se vor plimba timișorenii cu vaporașul până în Serbia

canalul bega

Canalul Bega, cel mai important obiectiv turistic din județul Timiș, va fi pus în valoare  în anii următori. Specialiști din România și Serbia au inițiat un proiect finanțat din fonduri europene ce are ca scop identificarea potențialului turistic de-a lungul canalului Bega din cele două țări, dar și punerea în valoare a acestuia prin atragerea de bani de la Uniunea Europeană.

Valoarea proiectului este de aproape 500.000 de euro, acesta fiind inițiat, astăzi, la Timișoara. Prezent la eveniment, Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș a dezvăluit faptul că, un alt proiect mai vechi care constă în realizarea unei piste de biciclete pe canalul Bega din Timișoara până în Serbia este tot mai aproape de a se materializa.

“Lucrările vor începe săptămâna viitoare. De asemenea, sperăm ca alături de Primăria Timișoara să putem achiziționa vaporașele cu care timișorenii se să plimbe pe Bega. Acest proiect transfrontalier cu Serbia dă posibilitatea găsirii de noi soluții de promovare a turismului pe Bega”, a explicat, astăzi, Titu Bojin.

Sergiu Bălașa, directorul ADETIM, a ținut să precizeze că, din punctul lui de vedere, în cel mult cinci ani timișorenii vor ajunge în Serbia nu doar cu bicicleta, ci și cu vaporașul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*