Ultimele stiri

Specialiști renumiți operează gratuit, la Timișoara, mai mulți copii cu malformații faciale. Ce eveniment se desfășoară

sala de operatie

Șansă unică pentru mai mulți prichindei internați la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. 18 micuți care s-au născut cu malformații faciale au fost operați gratuit, astăzi și mâine, de către medici chirurgi renumiți din țări precum China, India,Olanda sau Suedia, în capitala Banatului.

Specialiștii participă în orașul nostru la un curs de chirurgie maxilo-facială, în cadrul căruia medicii români și cei străini fac schimb de experiență. Astfel, în cadrul cursului, copiii operați au șansa de a avea o șansă normală, și asta pentru că în România, astfel de intervenții nu sunt decontate.

Printre copiii care au fost operați zilele aceastea se numără și micuți cu „buză de iepure”, ce presupune prezența unei despicături la nivelul cavității bucale, ce poate afecta doar buza sau se poate întinde și pe interiorul cavității bucale. Simpla prezență a acestei despicături cauzează probleme de alimentație orală, întârzieri în dezvoltarea limbajului, probleme emoționale datorate aspectului neestetic și uneori poate duce la deces.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*