Ultimele stiri

Spectacol cu o lupoaică pe scenă la Teatrul Studențesc Thespis din Timișoara, în acest weekend

teatrul thespis

Teatrul Studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor prezintă, în acest weekend, două spectacole noi-nouţe: vineri, de la ora 20, are loc prima reprezentaţie după premieră a spectacolului „7 – Prizonierul nr. 7”, iar duminică, de la ora 18, noua premieră Thespis: „Valiza”.

„7 – Prizonierul nr. 7” este un spectacol inspirat din „Decalogul după Hess”, text scris în urmă cu 10 ani de Alina Nelega, care încearcă să pătrundă în mintea lui Rudolf Hess, adjunctul şi umbra lui Hitler, motorul din spatele maşinăriei infernale. Regia aparţine actriţei Mădălina Ghiţescu, în rolul titular regăsindu-se Florin Manca, alături de Caius Mutulescu.

“Valiza”? O poveste care… care contează, este ca o minune despre care scriitoarea Sikorska-Miszczuk a decis să se vorbească. Este o lume a lui Fransua, personajul principal, în care ne regăsim, dar mai ales în care Naratorul ne regăşeşte. „Va-va, li-li”, este ceva ce impresionează, ce te poate umple de dragoste şi de responsabilitate. „Valiza” concretizează momentul Acela, în care vine Trenul şi uneori nici măcar Nu se opreşte. Trebuie din mers să te arunci în el, iar dacă l-ai pierdut, rămâi gol şi rece. Ce faci, te arunci?”, transmit organizatorii.

În spectacol apare pentru prima oară pe scena Teatrului Thespis, un animal viu: o lupoaică pe nume Zelma. Spectacolele sunt, ca de obicei, cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*