Ultimele stiri

Spectacol de teatru…în piscină, în Piața Operei din Timișoara FOTO

teatrul national timisoara

Timișorenii care au trecut, sâmbătă seara, prin centrul orașului au avut o surpriză plăcută. Artișii din cadrul companiei spaniole Senza Tempo au pregătit pentru Festivalul European al Spectacolului, ce se desfășoară în aceste zile în orașul de pe Bega, spectacolul de teatru „Lazurd”.

Pentru ca acest spectacol să poată fi jucat, în fața Teatrului Național Român din Piața Operei din Timișoara a fost instalată o piscină gonflabilă, astfel că o parte din spectacol a fost susținut în apă.

„Marea Mediterană nu există… nu e vorba decât de o mare interioară pe care fiecare dintre noi călătorește zi după zi. Apele sale atât de limpezi sunt doar străfundurile azurii ale amintirii”, au transmis reprezentanții Teatrului Național din Timișoara.

Lazurd, călătoria peste ape, urmărește drumul popoarelor nomade pe cale de dispariție. Exodul celor aflați în căutarea unei lumi mai bune. Excursul prin muzica legendarilor rătăcitori, fie ei țigani, evrei sau altă etnie, vorbește despre nesecata lor energie vitală și despre îmbrățișarea prezentului, într-un echilibru perfect între limbajul teatrului și cel al dansului. Astăzi, spectacolul e mai actual decât oricând: exodul continuă, cu sau fără legendă. Lazurd vorbește despre toate acele lucruri care se pierd doar pentru a renaște în vis, despre lumi ce coexistă în paralel și despre faptul că orice călătorie e un drum al transformării individuale.

Cei care nu au avut ocazia să urmărească spectacolul o pot face în această seară, tot în Piața Operei, de la ora 22.00. Accesul este liber!

Foto: Teatrul Național Timișoara

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*