Ultimele stiri

Spectacol pentru toate gusturile în Piața Victoriei în cea de-a doua seară dedicată Zilelor Timișoarei! Uite ce se întâmplă azi

S-a încheiat și cea de-a doua seară dedicată Zilelor Timișoarei! Deși cu un public vizibil mai puțin numeros decât seara trecută, artiștii prezenți în Piața Operei au făcut show pe scena amplasată. Manifestările continuă și astăzi.

Aproximativ 3.000 de timișoreni au ales să nu stea în case și au venit, duminică, în Piața Victoriei pentru a-i spune Timișoarei „La mulți ani”. N-a venit degeaba căci s-au bucurat de un show pentru toate gusturile, bine pus la punct. Atmosfera a fost deschisă de Orchestra de tineret a municipiului Timişoara alcătuită din elevi ai Colegiului de Artă Ion Vidu şi studenţi de la Facultatea de Muzică, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Aceștia au abordat teme muzicale din filme celebre şi hituri pop aranjate într-o manieră simfonică. Apoi, seara a fost încinsă de timișorenii de la The Weekend Band care i-au încântat pe cei veniți la spectacol cu unele dintre cele mai cunoscute melodii internaționale, interpretate într-o manieră proprie. L ove Hunters, o trupă de blues cu influenţe punk înfiinţată în anul 1987 în Novi Sad, a fost ultima care a urcat pe scenă. Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Manifestațiile continuă și astăzi! Luni, 3 august, manifestările vor începe de la ora 09.00 în Parcul Central unde, pe Aleea Personalităţilor va avea loc dezvelirea busturilor lui Pius Brînzeu şi al lui Anghel Dumbrăveanu. La ora 11.00 va avea loc întrunirea în şedinţă festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, la Sala Mare a Senatului Universităţii Politehnica Timişoara. Seara, iubitorii de jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara, de la ora 19.00, în Piaţa Victoriei.

Ziua Timişoarei, 3 August, a devenit ziua oraşului nostru prin Horărârea de Consiliu Local nr. 217 din 1999. Prin această hotărâre, se marchează ca zi a oraşului, momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919 şi instaurarea administraţiei româneşti. În ultimii ani, de Ziua Timişoarei, municipalitatea a oferit timişorenilor momente de bucurie şi destindere cu ocazia zilei oraşului lor.

Duma 039 Duma 019

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*