Ultimele stiri

Spectacolul “Urâtul” revine pe scena Teatrul German din Timișoara

teatrul national german timisoara, uratul

“Urâtul” va fi reluat pe scena Teatrului German de Stat din Timișoara, miercuri, 26 martie, și luni, 14 aprilie. Spectacolul de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor – Cristian Popescu se va juca în sala Teatrului German, de la ora 19.30, cu traducere în limba română.

Personajul principal este Lette este întruchipat de un actor neamț, Konstatin Keidel, căruia i se alătură Olga Török, Rareş Hontzu şi Horia Săvescu, dar şi scenografa Velica Panduru, compozitorul Vlaicu Golcea şi coregraful Florin Fieroiu. Dramaturgia spectacolului este semnată de Valerie Seufert.

„Urâtul“ e considerat de critică un spectacol actual şi modern, Marius von Mayenburg fiind una din cele mai interesante şi apreciate voci din dramaturgia contemporană. Piesa evocă povestea lui Lette, angajat al unei corporaţii. Acesta este discriminat din cauza urâţeniei sale şi împiedicat de compania la care lucrează să-şi prezinte invenţia la un congres.

Când îşi dă seama că frumuseţea nu stă în ochii privitorului şi după ce chiar şi soţia evită să îl mai privească, decide să îşi facă o operaţie estetică,  fapt ce are consecinţe semnificative în viaţa sa profesională şi privată. Lette devine un etalon al frumuseţii; brusc, este râvnit de admiratoare şi apreciat pentru competenţele sale. Însă când faţa sa devine un produs căutat pe piaţă, viaţa i se schimbă din nou.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*