Ultimele stiri

SPECTACULOS Cum vor arăta pasajele Jiul şi Popa Şapcă din Timişoara, după ce vor fi lărgite VIDEO

pasajul jiul

„Încă o promisiune electorală din categoria „Mari proiecte”, aproape de materializare!” – acesta este anunţul pe care Nicolae Robu l-a făcut, în această dimineaţă, pe Facebook.

Primarul Timişoarei face referire la pasajul pe sub calea ferată „Jiul” şi a străzii Jiul din Timişoara, unul din locurile cu cele mai mari ambuteiaje din oraş, care vor fi lărgite. De asemenea, reprezentanţii municipalităţii şi-au propus şi să lărgească pasajul popa Şapcă din Timişoara. În acest moment, cele două proiecte sunt la stadiul de licitaţie. Nicolare Robu nu renunţă la ideea de a începe lucrările simultan în cele două locaţii, chiar dacă recunoaşte că şoferii vor avea de suferit.

pasajul popa sapca

În urmă cu trei zile, proiectantul a postat pe YouTube două filmuleţe în care este redat modul în care vor arăta cele două pasaje, după ce vor fi modernizate. În ceea ce priveşte pasajul Jiul, Nicolae Robu a anunţat că acesta va fi lărgit la cinci benzi, iar strada Jiul la patru benzi. De asemenea, vor fi amenajate trotuare şi piste de biciclete civilizate pe ambele părţi ale pasajului şi se vor prevedea pompe pentru evacuarea eficienţă a apei pluviale, în Bega, ca la pasajul Michelangelo. „Nu în reţeaua de canalizare, ca acum, reţea depăşită la ploi abundente”, este de părere primarul Timişoarei.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*