Ultimele stiri

Spitalele mici din judeţul Timiş, în pericol de a fi închise

În jur de 1.500 de paturi din spitalele din Timiş vor fi reduse de către Ministerul Sănătăţii, în perioada următoare, explică Livius Cîrstea, liderul sindicatului Sanitas din judeţul nostru, care a auzit această informaţie din mai multe surse.

Acest lucru nu face decât să-i pună pe gânduri pe directorii spitalelor orăşeneşti din Timiş, care vor fi cele mai afectate de aceste măsuri. “Am informaţia, pe surse, că în Timiş din cele 5.200 de paturi ar trebui să rămână vreo 3.800. Dacă se reduce numărul de paturi, înseamnă că pachetul de servicii va fi mai mic şi se impune reducerea de personal, care va fi nevoit să plece în străinătate. Ajung cele 3.800 de paturi pentru judeţul nostru? Cine se va desfiinţa? Probabil spitalele orăşeneşti, mă îndoiesc că o să piardă clinicile universitare”, este de părere Livius Cîrstea.

Daniela Cârlig, managerul Spitalului Orăşenesc din Jimbolia, este supărată pentru faptul că Ministerul Sănătăţii consideră că aceste unităţi spitaliceşti nu sunt eficiente. . “Suntem consideraţi lipsiţi de eficienţă, mâncători de fonduri, lucru care nu este adevărat. Mereu se scot în evidenţă lucruri negative despre spitalele mici. La Spitalul Orăşenesc din Jimbolia, cele mai căutate specialități sunt medicina internă, În general, noi avem indicatori buni de ocupare a paturilor, pacienții se adresează cu încredere spitalului nostru”, a precizat Daniela Cârlig.

Vă reamintim că săptămâna trecută, în cadrul unei videoconferinţe a  ministrului Sănătăţii cu şefii direcţiilor de sănătate publică şi a managerilor de spitale, acesta a ameninţat că nicio unitate medicală nu va primi un pat în plus până în momentul în care nu vor transmise planuri de reorganizare corecte. Mai mult, Eugen Nicolăescu consideră că soluţia prin care pot fi reduse cheltuielile spitalelor este scăderea internărilor şi tratarea a cât mai mulţi bolnavi în ambulatoriile de specialitate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*