Ultimele stiri

Spitalul de Copii, iar, mărul discordiei între Nicolae Robu și Titu Bojin

Finanțarea obiectivelor Timișoarei de către Guvern este adusă din nou în prim plan de primarul Nicolae Robu! De această dată edilul nu mai cere socoteală Guvernului, ci “prietenului” Titu Bojin. Robu spune că președintele CJT l-a criticat pentru mesajele trimise premierului Victor Ponta, și că acesta ar putea fi motivul pentru care urbea de pe Bega nu primește mai mult de la Guvern.

Totuși, Robu îl contrazice pe Bojin și spune că, nici măcar el, care a fost de partea puterii, nu a primit bani pentru proiectele pe care dorea să le desfășoare. Primarul a oferit ca exemplu centrul intermodal, pentru care Guvernul nu a oferit nicio finanțare.

“Am văzut că prietenul meu Titu Bojin v-a prezentat nu știu ce cifre și v-a spus că nu e bine că eu critic Guvernul și pe Victor Ponta, că am primi mai mult dacă nu aș critica. Vreau să îl întreb: Câți bani a primit pentru centrul intermodal? Deci, pe el nu ar avea de ce să îl sancționeze. El ar trebui să scrie ca mine ZERO. Eu știu că sunt enervant pentru liderii PSD. Vin ostentativ cu această informare pentru că așa este corect”, a explicat primarul.

Deși Titu Bojin și Sorin Grindeanu susțin sus și tare că cele 5 milioane promise de Guvern vor veni, Robu dă din umeri pentru că încă banii nu au intrat în contul Primăriei. Deși spune ce salută inițiativa Guvernului, Robu nu este mulțumit de felul în care acesta gestionează proiectul Spitalului de Copii și spune ca ar dori să existe un plan de investiție, prin care Guvernul să-și asume clar participarea la proiect.

„Am salutat faptul că s-au alocat banii, dar am spus că nu sunt mulțumit și mulțumit voi fi doar când banii vor ajunge în conturi. Pentru că aprobări sunt și au fost pentru foarte multe obiective, dar nu s-au materializat. Deci nu mă pot bucura când vad că banii nu au fost virați în contul Primăriei. Mi-ar plăcea ca Guvernul să procedeze cum se procedează cu bugetul de investiții. (…) Guvernul nu-și asumă construirea acestuia. Din partea lor nu am un plan de investiții, ceea ce arată clar că Guvernul nu-și asumă în mod clar participarea la acest proiect”, a specificat primarul Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*