Ultimele stiri

Spitalul de Copii va avea un nou corp. Cât timp vor dura lucrările

Primarul Nicolae Robu a anunţat, marți, că urmează să înceapă lucrările la noul corp al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”. Edilul a anunţat că ieri, la ora 12 noaptea, s-a încheiat termenul pentru depunerea contestaţiilor, iar, astăzi, a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor.

Conform declaraţiilor primarului, firma care va efectua lucrările, Prompt,  este una din Timişoara, iar costul lucrări este de 39.3 milioane de lei, fără TVA.

„Am semnat astăzi contractul pentru execuţia lucrării de extindere a corpului B, secţiile de chirurgie, prematuri şi laborator pneumoftiziologie şi reabilitarea clădirii existente la Spitalul de Copii. Vom începe construcţia noului corp al spitalului”, a declarat Nicolae Robu.

Problema cheltuielilor pe care le presupune acest proiect este destul de serioasă, mai ales că Timişoara a pierdut cele 5 milioane de lei oferite de Guvern, anul trecut, pentru acest proiect, din cauză că licitaţia nu fusese finalizată. Cu toate acestea, primarul speră să obţină fonduri noi de la Guvern.

„Guvernul nu este angrenat prin niciun act cu finanțarea acestui obiectiv. Ne dorim ca Guvernul să demonstreze efectiv că acordă importanță Timișoarei, alocând fonduri pentru acest obiectiv acum, când e nevoie de bani, și nu într-o etapă în care nu exista nici măcar studiu de fezabilitate. Atunci s-au alocat bani pentru o idee”, a mai spus primarul.

Edilul a mai comunicat şi că iniţial suma estimată pentru finalizarea acestui proiect a fost de 47.7 milioane de lei, dar că suma a fost diminuată la 39.3 milioane de lei în urma licitaţiei.

Lucrările de la Spitalul de Copii vor fi finalizate în aproximativ doi ani.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*