Ultimele stiri

Spitalul Județean Timișoara a găsit o soluție pentru Clinica de Psihiatrie de pe strada Văcărescu. Unde va fi mutată

clinica ce psihiatrie

Clinica de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean Timișoara, aflată pe strada Văcărescu, riscă să fie evacuată din clădire, în această vară. Managerul Spitalului Județean Timișoara anunță că peste doar câteva luni va expira contractul de închiriere, clădirea fiind retrocedată, iar acum se negociază cu proprietarii în încercarea de a reuși prelungirea contractului de închiriere.

În aproximativ doi ani, Clinica de Psihiatrie ar putea fi mutată într-o nouă locație. Și anume fosta unitate militară din Calea Girocului, imobil care trebuie, însă, renovat, iar unele părți chiar reconstruite, lucruri care se vor realiza în timp.

Totuși, există șanse mari să înceapă lucrările de modernizare a fostei unități militare, asta pentru că reprezentanții Consiliului Județean Timiș sunt de acord să aloce sumele de bani necesare.

Până la mutarea în casă nouă, pacienții care ajung la Clinica de Psihiatrie a Spitalului Județean Timișoara sunt internați în saloane care nu au mai fost zugrăvite de ani întregi. Din cauza condițiilor precare, în urmă cu câteva săptămâni, Direcția de Sănătate Publică Timiș nu a acordat autorizația sanitară de funcționare pentru clinica de pe strada Văcărescu.

Din păcate, nici Spitalul Județean Timișoara și nici Consiliul Județean Timiș nu pot să facă nimic pentru a le asigura pacienților condiții mai bune, pentru că imobilul de pe strada Văcărescu este retrocedat.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*