Ultimele stiri

Spitalul Județean Timișoara sărbătorește 40 de ani de activitate neîntreruptă. Cum s-a dezvoltat unitatea medicală de-a lungul timpului

spitalul judetean timisoara

Sărbătoare mare, astăzi, la Spitalul Județean Timișoara. Cea mai mare unitate spitalicească din vestul țării a împlinit, astăzi, 40 de ani de activitate neîntreruptă. Aceste evenimenr special a fost aniversat într-un mod inedit. Potrivit directorului spitalului, Marius Craina, până la sfârșitul anului, unitatea medicală se va numi și „Pius Brânzeu”, în semn de recunoștință pentru unul dintre cei mai buni chirurgi pe care i-a dat școala de medicină timișoreană.

IMG_7062

Astăzi, la primele ore ale dimineții, în holul principal al instituției au fost dezvelite două plăgi omagiale, una fiind dedicată profesorului Pius Brânzeu, nu înainte ca un sobor de preoți să sfințească plăcile. Apoi, sutele de participanți la sărbătoarea de la Spitalul Județean Timișoara au participat, timp de câteva ore, în amfiteatrul mare la o ședință festivă, în timpul căreia, medici care au activat încă de la început în spital au început să depăne amintiri.

IMG_7045

„Am militat pentru construirea acestui spital împreună cu directorul de la acea vreme. Am reușit să-l prindem în planul de investiții și a fost o problemă cu amplasarea, nu ne-a plăcut deloc. Când noi am venit aici, totul era pustiu în jur, spitalul era singur singurel, înconjurat de câini vagabonzi, era foarte izolat. Ulterior, s-a dezvoltat toată zona. Prima cărămidă a spitalului s-a pus cu multă bucurie, pentru că spitalul era foarte necesar în acea perioadă. Am avut la început probleme cu tâmplăria, care era din stejar, dar lemnul a fost verde. Băteau cu ciocanul un cui în lemn și sărea apa și când s-a uscat, s-a deformat și ferestrele nu se mai închideau, am avut probleme mari. După doi ani, am schimbat ferestrele”, și-a amintit Ștefan Chitescu, fost șef al serviciului tehnic la spitalul judetean.

IMG_7058

Spitalul Județean Timișoara și-a început activitatea în toamna anului 1974, cu 1.030 de paturi și 13 secții clinice. În prezent, unitatea medicală are în structură 23 de secții situate în cinci imobile separate, cu 1.174 de paturi, cu 2.373 de angajați, dintre care 308 medici. „Cei 40 de ani de existență ne oferă prilejul de a rememora, omagia și sărbătorii munca, devotamentul, sacrificiul, entuziasmul și activitatea, mai mult decât meritorie, depuse în slujba sănătății locuitorilor Banatului și în instruirea atâtor cadre medicale de prestigiu de înaltă valoare morală și profesională din țară și din străinătate”, a precizat Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*