Ultimele stiri

Spitalul Județean Timișoara se pregătește de sărbătoare. Câte vieți au fost salvate în cei 40 de ani de există a unității medicale

spitalul judetean timisoara

Sărbătoare mare la Spitalul Județean Timișoara, în luna noiembrie. Cea mai mare unitate medicală din vestul țării a împlinit 40 de ani activitate, motiv pentru care acest moment va fi marcat printr-o serie de manifestări.

„O unitate de acest gen reprezintă colacul nostru de salvare în situațiile grele în care putem ajunge. Spitalul Județean Timișoara cred că este cea mai mare instituție din județul Timiș, cu peste 2.700 de angajați, dintre care 700 – 800 de medici rezidenți, 300 medici angajați, 800 de asistente. Anual, spitalizăm peste 42.000 de pacienți, în Ambulator, între 120.000 și 245.000 de pacienți anual beneficiază de serviciile medicale ale spitalului, iar la Unitatea de Primiri Urgențe avem anual 72.000 de pacienți care vin să-și rezolve problemele de sănătate acute”, a explicat, astăzi, medicul Florin Bîrsășteanu, fostul director al Spitalului Județean Timișoara. În total, peste 1,6 milioane de oameni au fost tratați în unitatea medicală timișoreană de-a lungul timpului.

Nu mai puțin de 700 de persoane, foști și actuali șefi de secții și asistente șefe, cadre medicale și angajați din spitalul județean vor fi invitați la o ședință festivă, care va avea loc în data de 15 noiembrie, într-unul din cele două amfiteatre ale unității medicale renovate de către Universitatea de Medicină. Mai mult, în perioada 14 – 15 noiembrie, va fi lansată și o monografie a spitalului județean, vor fi dezvelite două plăci omagiale pe fațada clădirii, iar seria manifestărilor se încheie cu un spectacol aniversar, care va avea loc la Opera Națională Română din Timișoara.

„Istoria celor 40 de ani de activitate neîntreruptă a instituției noastre este cartea de vizită a unui colectiv de specialiști în slujba sănătății colective, este o obligație necondiționată de a răspunde așteptărilor de astăzi la mijloacele științei moderne în tratarea pacientului”, a precizat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*