Ultimele stiri

Spitalul Municipal Timişoara a primit primul aparat de dializă renală şi hepatică

Spitalul Municipal Timişoara (Clinicile Noi) a primit primul aparat de dializă renală şi hepatică, permiţându-le pacienţilor gravi internaţi în această unitate medicală, care au nevoie de astfel de intervenţii de urgenţă, să fie trataţi pe loc şi să nu mai fie transferaţi la Spitalul Judeţean sau la cel de Boli Infecţioase.

„În zilele următoare vom instala aparatul, avem personalul specializat care ştie să-l utilizeze şi astfel îi vom putea ajuta pe bolnavii acuţi care au nevoie urgentă de dializă renală sau hepatică. Nu ne referim la bolnavii cronici care au nevoie de dializă”, a declarat prof.dr. Octavian Mazilu, manager general al Spitalului Municipal Timişoara.

Bolnavii care necesitau astfel de intervenţii erau transferaţi la unul dintre celelalte două spitale din oraş, aspect care presupunea un deranj foarte mare, mai ales pentru pacienţi. „Cei care au nevoie de astfel de dialize sunt într-o stare foarte alterată de sănătate, iar mutarea lor în alte unităţi spitaliceşti însemna un disconfort major pentru ei”, explică dr. Octavian Mazilu.

Aparatul va intra în dotarea Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă I a spitalului. Clinicile Noi au şi secţie de Chirurgie Hepatică, unde ajung anual sute de pacienţi din toată regiunea de vest a ţării, dar şi din alte zone.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*