Ultimele stiri

Sprijin pentru liceenii din Timișoara care suferă de acnee

acnee

Societatea Română de Dermatologie lansează, astăzi, campania „Adolescența fără acnee!”, ce se va desfășura până la sfârșitul acestui an școlar în zeci de licee din mai multe orașe din țară, printre care și Timișoara. În cadrul acesteia, tinerii vor beneficia de consultații gratuite la medici dermatologi.

Elevii vor beneficia gratuit de consultații oferite de medici dermatologi. „Peste 75% din tineri sunt afectați de acnee, dintre aceștia, 10% dintre cazuri persistă dincolo de adolescență. Aproximativ 2-3% din populația României este afectată de psoriazis, 20% dintre tineri și adulți au alergii care se manifestă sub forma unor dermatite. Acneea este o problemă mai complexă, care poată să apară înainte de pubertate. Există un tratament pentru acnee, dar nu unul definitiv”, a ținut să precizeze Alexandru Tătaru, președintele Societății Române de Dermatologie.

Acneea este o boală comună, parțial determinată genetic, care apare în general în perioada pubertății, dar și la adulți. „Din cauza hormonilor androgeni, băieții și bărbații sînt mai predispuși la forme grave și de durată. Primele semne apar la 11-12 ani, avînd un apogeu la 16-17 ani. Zonele predispuse pentru acnee sînt cele care posedă glande sebacee: față, piept, umeri, brațe, coapse. Boala poate fi agravată de nivelurile fluctuante de hormoni în timpul menstruației, din cauza cosmeticelor comodogene, poluarea aerului și anumite condiții meteorologice”, a mai susținut medicul.

Cei care suferă de acnee nu trebuie să se trateze singuri, să copieze tratamentul altor persoane, chiar dacă este recomandat de un medic dermatolog, pentru că fiecare tratament este individualizat. Mai mult, cei cu acnee nu trebuie să se “autotraumatizeze”, adică să spargă coșurile. Adolescentul care suferă de acnee riscă să se izoleze social, stă singur în casă, nu se vede cu prietenii, apar sentimente de frustrare, neîncredere în sine, și devin timizi cu persoanele de sex opus.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*