Ultimele stiri

Sprijin pentru persoanele vulnerabile ca să-și găsească un loc de muncă

loc de munca

Persoanele cu dizabilități, de etnie romă și familiile cu mai mult de doi copii, inclusiv familiile monoparentale din Jimbolia vor fi ajutate să-și găsească un loc de muncă mai ușor. Astăzi a început un curs de competențe sociale și civice adresate persoanelor vulnerabile din localitatea timișeană.

Cursul se va desfășura pe o perioadă de șase zile și este derulat în cadrul proiectului “Integrat, Activ, Independent! Facilitarea integrării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile din judetul Timiş”, finanțat din fonduri europene. Valoarea acestuia este de aproape 2,3 milioane de lei, fiind implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Scopul proiectului vizează facilitarea accesului la formare şi integrarea/reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii (în special a celor provenite din comunităţi rurale sau izolate), în scopul evitării excluziunii sociale, marginalizării şi discriminării, prin implementarea de măsuri active care să asigure şanse egale în integrarea pe piaţa muncii, prin oportunităţi de ocupare, servicii de sprijin şi acompaniere şi conştientizarea actorilor de pe piaţa muncii şi a comunităţii cu privire la abilităţile, drepturile şi beneficiile sociale ale participării persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*