Ultimele stiri

Stagii de voluntariat în Africa pentru tinerii din județul Timiș

africa

Dacă îți dorești să ajungi în Africa și să-i ajuți pe oamenii aflați în nevoie, acum este momentul. Asociația Zury din Timișoara, în parteneriat cu Asociația AJMEC din Tunisia desfășoară proiectul „Revive”, un proiect de mobilități pentru tineret.

În cadrul proiectului, asociația din Timișoara va trimite 16 tineri români în Tunisia (în cadrul a două stagii de câte opt voluntari), care vor participa într-un stagiu de voluntariat de două luni de zile fiecare.  Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 22 august 2014. Candidaturile venite din partea persoanelor de sex masculin fiind încurajate în mod special.

Proiectul se adresează problematicii violenței domestice, problemă ce afectează toate clasele sociale ale Tunisiei contemporane, constituind o încălcare a drepturilor omului și a dreptului la libertate al femeilor. Cauzele violenței domestice în Tunisia sunt multiple. Pe de o parte, există ideea de inferioritate a femeii și de supremație a bărbatului, indusă de cultura islamică, dependența femeii de bărbat și rolul de conducere al acestuia în familie, iar pe de altă parte stă gradul scăzut de educație și angajabilitate al femeilor într-un loc de muncă, precum și necunoașterea drepturilor omului, ale femeii și copilului.

Obiectivele generale ale proiectului sunt: identificarea a trei factori principali ai violenței domestice din regiunea central-estică (Sousse și comunitățile învecinate), creșterea nivelului de informare și conștientizare a 400 de tineri și locuitori din regiunea central-estică cu privire la efectele negative ale violenței domestice, creșterea nivelului de informare cu privire la drepturile omului și copiilor în familie și societate în rândul a 400 de beneficiari din comunitățile vizate și îmbunătățirea stilului/abilităților de viață a 40 de victime ale violenței domestice și familiilor acestora din comunitățile identificate pe parcursul proiectului.

Stagiul 1: se va desfășura în perioada 01.04.2015 – 31.05.2015, concentrându-se pe nevoia de prevenție a fenomenului de violență domestică, iar stagiul 2 se va desfășura în perioada 01.06.2015 – 31.07.2015, concentrându-se pe nevoia de reintegrare în societate a victimelor afectate de violența domestică.

Mai multe informații despre cum puteți ajunge în Tunisia găsiți AICI!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*