Ultimele stiri

Start la programul Rabla pentru persoane fizice. Condiţiile de înscriere

rabla

În cadrul Programului, cu o valoare totală de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice
Ca şi anul trecut, tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu, potrivit CurierulNational.ro.
Posesorii autoturismelor mai vechi de opt ani care doresc să-şi achiziţioneze o maşină nouă prin Programul Rabla se pot înscrie, începând de astăzi, la dealerii auto pentru a-şi rezerva tichetul de 6.500 lei.
 
Ghidul de finanţare pentru Programul ”Rabla 2015” a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 609/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 209, din 30 martie 2015.
 
În cadrul programului, cu o valoare totală de 200 milioane lei, a fost alocat un număr de 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice.
 
Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Eco-bonusuri mai mari ca anul trecut

În urma dezbaterii publice, valoarea eco-bonusurilor acordate în cadrul Programului ”Rabla 2015” a fost modificată faţă de varianta iniţială propusă, aceasta fiind majorată pentru autoturismele cu sistem de propulsie electric hibrid care beneficiază de tehnologii avansate (de tipul plug-in).
 
Astfel, un ecobonus în valoare de 750 lei va fi acordat la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.
 
Eco-bonusul de 1.500 lei va fi acordat la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale), iar eco-bonusul de 2.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*