Ultimele stiri

Statul Islamic a cucerit 60 de sate în doar trei zile

Teroriştii din Statul Islamic au cucerit 60 de sate în doar trei zile, în Siria, şi au provocat un exod al kurzilor, care se tem pentru vieţile lor. 70 de mii de oameni au trecut graniţa în Turcia în doar 36 de ore. Jihadiştii şi-au făcut un renume din cruzimea cu care persecută minorităţile religioase.

„În Turcia, sunt aproximativ 1,6 milioane de refugiaţi, iar acum e un nou val de 100.000 şi, sinceră să fiu, nu ştiu unde se va opri numărătoarea. Nu ştim ce le rezervă viitorul”, spune Carol Batchelor, reprezentantul ONU în Turcia.

Turcia a păstrat deschisă graniţa pentru a permite oamenilor să se refugieze din calea atacurilor comise de terorişti. În zonă s-au înregistrat, însă, şi confruntări între forţele de ordine şi populaţia kurdă din Turcia, care a organizat un protest în semn de solidaritate cu kurzii din Siria.

Protestatarii au cerut guvernului de la Ankara să se implice în lupta împotriva jihadiştilor şi să oprească înaintarea lor în zonele locuite de kurzi în Siria, informeaază Digi24.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*