Ultimele stiri

Statutul partidului rezultat din fuziunea PNL-PDL a fost finalizat. Marţi se ia decizia politică

PNL PDL

Comisia mixtă PNL-PDL a finalizat proiectul de Statut al noului partid, rezultat din fuziunea celor două formaţiuni politice. Liderii PNL şi PDL vor lua marţi decizia politică asupra acestuia, tema principală fiind cea a denumirii noului partid, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Reprezentanţii celor două partide au precizat că proiectul de Statut pentru partidul rezultat din fuziunea PNL-PDL a fost finalizat, iar decizia politică o vor lua liderii partidelor într-o nouă întâlnire care va avea loc marţi şi la care ar urma să participe inclusiv preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga.

„Proiectul este finalizat, iar săptămâna asta se va încheia prin decizia politică a liderilor. În primul rând este vorba de denumire (a noului partid, n.r.) şi de semne. Restul este încheiat pentru tot ceea ce înseamnă organizare”, au menţionat pentru MEDIAFAX sursele citate.

De asemenea, în proiect sunt prevăzute la final dispoziţii finale şi tranzitorii care reglementează modul de funcţionare a conducerii centrale, dar şi a filialelor judeţene şi locale, până la primele alegeri interne care vor avea loc în 2017.

Structura de conducere comună va fi formată pe principiul paritar din reprezentanţii structurilor de conducere actuale din cadrul PNL şi PDL. De asemenea, tot marţi, acest subiect ar urma să fie luat în discuţie în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL.

PDL va avea o decizie în cazul noului Statut la şedinţa de miercuri a Biroului Politic.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*