Ultimele stiri

Strada Orion, cu parcări precum în Germania! Cum au dat garajele peste cap reamenajarea străzii

Strada Orion, cea pe care acum câteva luni primarul Nicolae Robu îi cinstea cu mici și bere pe muncitori pentru că-și făceau treaba într-un ritm bun, a fost finalizată. Acum localnicii se pot lăuda cu locurile de parcare „precum în Germania”, cu piste pentru bicicliști și, în curând, chiar și cu un nou parc.

Mândru nevoie mare de lucrarea făcută în zona în care locuiește, Robu spune că strada Orion a fost lărgită la două benzi, s-au făcut piste pentru bicicliști, iar în curând vor fi plantați și aproximativ 300 de tei. De asemenea, edilul povestește că locuitorii din zonă le-au felicitat pentru că le-a creat „parcări ca în Germania”.

“De pe Liviu Rebreanu către Mareşal Prezan nu existau locuri de parcare, nu existau piste de biciclete pe nicio parte. Am făcut lărgirea străzii încât să aibă două benzi, cu covor asfaltic şi borduri noi, şi s-au amenajat 250 de locuri de parcare pe ambele părţi. Am ţinut să avem piste de biciclete, iar trotuarele sunr destul de largi peste tot. Vom planta undeva pe la 300 de tei pe toată strada, pe ambele părţi. Va fi o bucurie pentru locatarii din zonă când teii vor fi înfloriţi”, a declarant edilul.

O nemulțumire are totuși primarul: arhicunoscutele garaje, pe care proprietarii refuză să se demoleze. Astfel, proiectul a fost obstrucționat de cele câteva garaje, așa că, trotuarul și pista de biciclete se opresc în ele.

„Din păcate, nu am putut avea continuitate la trotuar şi la pista de biciclete pentru că aceste baterii de garaje sunt încă pe poziţii, oamenii nu au renunţat la ele. Doar la trei dintre ele, oamenii şi-au luat lucrurile, inclusiv uşile”, a mai spus, marţi, primarul Nicolae Robu.

Dar oricât de frumoasă ar fi lucrarea, strada este împrejmuită de un spațiu verde lăsat în paragină, despre care Robu spune că nu știe cu exactitate al cui este. Deși spune că o parte din acesta este al municipalității, se pare că și statul ar deține o cotă din el. Edilul a ținut să precizeze că a cerut să se facă o investigare asupra terenului, pentru că are în plan să construiască un parc între zona dintre strada Orion și AEM.

Valoarea totală lucrărilor făcute pe strada Orion este de 860 de mii de lei, bani de la bugetul local.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*