Ultimele stiri

Strada Podeanu, la un pas de licitație. Când se vor bucura șoferii de finalizarea lucrării

Podeanu

Pas important făcut pentru dezvoltarea infrastructurii din Timișoara. Municipalitatea anunță că lucrările pentru lărgirea străzii Podeanu la patru benzi sunt pe cale să înceapă. Mai exact, zilele acestea a fost trimisă documentația la SEAP spre publicare, urmând ca în scurt timp să aibă loc și licitația.

“Este trimisă la SEAP pentru publicare documentaţia privind extinderea la patru benzi a străzii Podeanu. Este o lucrare complexă, în cadrul căreia vom face lărgirea la patru benzi, piste de biciclete, trotuare. Vom amenaja și un sens giratoriu în zona Novatim”, spune primarul Nicolae Robu despre lucrarea ce este pe cale să înceapă.

Valoarea investiției este de circa 8,8 milioane lei, din care partea de construcții-montaj reprezinta 7,8 milioane lei. Lungimea străzii este de aproape un kilometru, iar perioada de efectuare va fi de 8 luni. Totuși, municipalitatea speră ca lucrările să fie gata mai repede și la sfârșitul anului soferii să poată circula pe o stradă modernă cu 4 benzi în zona stadionului Dan Păltinușanu.

„Ne așteptăm ca la licitație să fie adjudecată oferta cu o perioadă sensibil mai scurtă. Noi avem încrederea că dacă licitația va decurge bine, până la sfârșitul anului lucrarea va fi gata”, a mai adăugat primarul.

Edilul mai susține că locurile de parcare amenajate pe strada Podeanu vor veni și în întâmpinarea cererii de la Sala Polivalentă, ce urmează a fi inaugurată în această vară. De menționat este faptul ca aceasta va avea și propria parcare.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*