Ultimele stiri

Strada Podeanu va fi extinsă la patru benzi. Lucrările încep la primăvară

Podeanu

Vești bune pentru timișoreni! În primăvară se demarează lucrările pentru extinderea la patru benzi a străzii Podeanu. Proiectul are drept scop fluidizarea traficului și a fost anunțat de mai bine de jumătate de an, atunci când proprietarilor de garaje din zonă li s-a cerut demolarea construcțiilor.

„Am parcurs faza de studiu de fazabilitate și o încheiem acum și pe cea de elaborare a proiectului tehnic, cu detalii de execuție. Prin urmare, vor scoate la licitație acestă lucrare și, cât se poate de repede, în 2015, când licitația va fi încheiată, vom începe lucrările”, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Pe lângă extinderea la patru benzi a străzii, proiectul presupune și amenajarea de trotuare și piste pentru biciclete pe ambele părți , construirea a peste 200 de locuri de parcare și amanajarea unei parcări pentru biciclete în zona Baza 2, a Universității Politehnica.  În plus, în față la Novatim va fi construit un sens giratoriu.

Despre momentul în care proiectul va fi gata, edilul spune că: „ traficul va fi fluent și în siguranță. La ora actuală este una dintre cele mai periculoase intersecții și, pe deasupra, una în care se produc ambuteiaje”.

Valoarea lucrărilor este estimată la aproximativ 7,8 milioane lei cu TVA inclus , iar banii vor proveni exclusive de la bugetul local.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*