Ultimele stiri

Strategia culturală a Timişoarei este în dezbatere. Ce a comunicat primarul

Primăria Timişoara a găzduit, astăzi, evenimentul de prezentare a strategiei de dezvoltare a culturii în Timişoara, pentru perioada 2014-2024. La această întâlnire a fost prezent şi primarul Nicolae Robu, care a vorbit despre importanţa acestui proiect.

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. Este important, ca orice strategie, dar în contextul în care Timişoara şi-a anunţat candidatura la proiectul Capitală Culturală Europeană, importanţa lui creşte”.

Primarul a afirmat că s-au dezvoltat mai multe astfel de strategii pentru domenii precum economia sau învăţământul. Acesta a mai vorbit şi despre faptul că derularea unei astfel de strategii este dificilă, având în vedere că Timişoara este „un municipiu cu tradiţie, un municipiu cu aspiraţii foarte înalte în ceea ce priveşte manifestarea sa culturală”.

Mai mult, primarul a promis „suport total pentru buna derulare a proiectului”.

Viceprimarul Dan Diaconu a luat şi el cuvântul în cadrul dezbaterii, pentru a-şi exprima bucuria că se va derula o strategie, pe termen lung, în cadrul culturii.

„Cultura face parte dintre acele activităţi care definesc un oraş în societatea actuală şi felul în care abordăm domeniul cultural înseamnă un plus faţă de ceea ce se întâmpla înainte”, a comunicat acesta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*