Ultimele stiri

Student de la Universitatea de Vest din Timișoara, primul român care a câștigat concursul pentru corul Radio France- Paris

nicolae hategan

Performanță remarcabilă! Un student de la Universitatea de Vest din Timișoara este primul român care a câștigat concursul pentru corul Radio France – Paris

Este vorba despre Nicolae Hațegan, student în anul IV Canto la Universității de Vest din Timișoara – Facultatea de Muzică și Teatru.

La acest prestigios concurs au participat 42 de concurenți din țari precum Franța, Canada, Columbia, Germania, etc. Aceștia au concurat pentru patru posturi în partida de tenor. Juriul a fost reprezentat de 15 personalități marcante, printre care directorul muzical de la Radio France, profesori de la Conservatorul din Paris, membrii ai corului.

Concursul a cuprins trei mari etape prin care candidații se eliminau succesiv, ajungându-se ca la ultima etapă să rămână doar opt participanți. La proba de lied, Hațegan Nicolae a cântat Crizanteme de Sabin Drăgoi, reprezentând la nivel de excelență creația muzicală românească.

Hațegan Nicolae a fost nu numai primul român care a câștigat Concursul Corul Radio Paris (La maison de la radio, choeur de Radio France), dar și cel mai tânăr concurent (28 de ani), considerându-se până în prezent că la acest prestigios concurs te poți prezenta doar dacă ai o maturitate artistică și un repertoriu împlinit la experiența vârstei de cel puțin 40 de ani.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*