Ultimele stiri

Studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara își găsesc de lucru înainte de a termina facultatea. De ce nu sunt mulțumiți reprezentanții instituției

universitatea politehnica timisoara

O bună parte din studenții de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din Timișoara „uită” să mai dea pe la cursuri. De vină sunt companiile din oraș care au nevoie de specialiști și nu mai așteaptă ca studenții să termine facultatea, ci îi angajează full-time chiar de pe băncile universității. Reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara nu sunt prea mulțumiți de situație, dar nu prea au ce să facă.

“În România, studenții au dreptul să lucreze full-time. Nu putem limita numărul de ore pentru că asta înseamnă limitarea dreptului la muncă, deși în alte țări se poate. Nu suntem de acord pentru că și pregătirea lor profesională se limitează, indiferent ce se spune. Cursurile și disciplinele au rolul lor, nu înveți ca să fi bun acum, ci ca să creezi acel sistem care să-ți permită să te adaptezi în orice moment. Ori faptul că studenții intră acum în pâine îi limitează, ei peste ani de zile vor simți acest lucru, dar e greu de explicat acum”, a declarat Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*