Ultimele stiri

Studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara vor putea naviga pe internet gratuit

upt electro

Universitatea Politehnica din Timișoara vrea să le ofere studenților săi tot mai multe facilități. În acest sens, astăzi a fost finalizat un proiect finanțat din fonduri europene prin intermediul căruia studenții vor putea intra pe internet gratuit atât din clădirile universității, cât și din cămine.

Proiectul a fost realizat în perioada 1 ianuarie 2013 – 31 mai 2014 împreună cu Universitatea din Debrecen și a avut ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii de comunicații WiFi a celor doi parteneri de proiect împreună cu implementarea serviciilor EDUROAM şi transmisie video la nivel transfrontalier.

În cadrul proiectului au fost montate 200 echipamente specifice (Access Point) pentru comunicații WiFi, conectate la un echipament central de monitorizare și gestionare. Echipamentele specifice asigură acoperire pentru clădirile facultăților precum și pentru căminele universității. S-a asigurat acoperirea atât în interiorul cât și în exteriorul clădirilor. În interior s-au avut în vedere, cu predilecție, spațiile comune (holuri, coridoare, săli de studiu), iar în exterior s-a realizat acoperirea parcurilor si aleilor din jurul clădirilor.

Serviciile EDUROAM permit studenților și cadrelor didactice accesul la Internet, prin intermediul infrastructurii WiFi, din orice locație care implementează servicii EDUROAM, pe baza unui cont de utilizator creat în cadrul UPT.

Bugetul total al proiectului a fost de peste 770.000 de euro, din care 655.000 de euro reprezintă contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene. Bugetul alocat Universității Politehnica Timișoara a fost de 350.000 de euro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*