Ultimele stiri

Studenții se întrec în multimedia la „Interactive Multimedia Student Contest”

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul Multimedia organizează vineri, 24 iunie 2016, Concursul Studențesc Interactive Digital Media Student Contest.

Ajuns la cea de-a III-a ediție, Interactive Digital Media Student Contest este o competiție studențească ce își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Concursul se adresează studenților de nivel licență, master si doctorat de la universități din România și din străinătate. Studenții au ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților. Proiectele prezentate pot fi proiecte de diplomă sau dizertație, dar și proiecte realizate de către studenți in afara procesului educațional.

Concursul se va desfășura pe secțiunile:
Dezvoltare Web / Web Development – aplicații web, pe o temă de actualitate, de orice tip și format
Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development – aplicații mobile care utilizează orice arhitectură de calcul și pentru orice platformă
Producție Audio-Video / Audio-Video production – materiale aparținând unuia din genurile de producții audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animații video, timelapse, efecte speciale / trucaje
Design grafic / Graphic Design – producții proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afiș / poster, broșură / leaflet, copertă, elemente de identitate vizuală, imagini digitale prelucrate.

Concursul se va desfășura prin înscrierea online la http://cm.upt.ro/IDMSC2016/ în perioada 1 iunie – 24 iunie 2016, în data de 24 iunie 2016 de la ora 10:00 având loc susținerea proiectului realizat în fața juriului și a celorlalți participanți, jurizarea și premierea, in Sala multifuncțională a Bibliotecii UPT.

„Suntem bucuroși să organizăm cea de-a treia ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media, mai ales după experiențele extrem de interesante de la edițiile anterioare. În ultimii ani, dezvoltarea de aplicații interactive a devenit o parte integrantă a educației în domeniul multimedia, în special în cadrul programului de Master în Tehnologii Multimedia al UPT. Competiția reprezintă un prilej important pentru studenții pasionați de multimedia, de tehnologiile interactive, web și mobile, atât prin deschiderea față de angajatorii din domeniu, cât și prin premiile atractive pe care le pune la dispoziție.”, a declarat Prof.dr.ing. Radu Vasiu, Directorul Centrului Multimedia.

Juriul va fi format din specialiști ai Universității Politehnica din Timișoara și reprezentanți ai firmelor partenere. Partenerii IDMSC 2016 oferă premii substanțiale, precum tablete, monitoare, smartphone-uri, acces la baze de date și cursuri online: Movidius, Océ Software Romania, New Haircut, Safefleet.

Pentru orice informații suplimentare: Prof.dr.ing. Radu Vasiu, radu.vasiu@upt.ro, tel 0722.516555, online la http://cm.upt.ro/IDMSC2016/.
Centrul de Cercetări Multimedia (înființat în 1996), desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare in contextul tehnologiilor informationale și de comunicare, fiind axat in ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată Antreprenoriat in ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenoriatului in ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) și organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializările educaționale la nivel de licență dar și la MASTER in Tehnologii Multimedia și Tehnologii, sisteme și aplicații pentru eActivități (e-media, e-afaceri, e-sănătate, e-guvernare).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*