Ultimele stiri

Studenții si Agenția pentru Protecția Mediului Timiș spun DA Educației Ecologice!

Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Timiș și împreună cu partenerii săi de proiect, Colegiul Național “C.D. Loga” Timișoara și Colegiul Silvic „Casa Verde” Timișoara, organizează în cadrul proiectului POSDRU/161/2.1/G/133468 „Dezvoltarea creativității și a capacității de inovare prin abordări interdisciplinare și facilitarea inserției absolvenților pe piața muncii”, Simpozionul “Studenții și Agenția pentru Protecția Mediului Timiș spun DA Educației Ecologice!”, pentru a marca Ziua Mondială a Mediului, serbată în fiecare an pe data de 5 IUNIE.

Scopul simpozionului este valorificarea experienţelor pozitive privind educația ecologică, având ca obiectiv schimburi de experienţă între elevi și studenți, cadre didactice universitare şi preuniversitare și specialişti în domeniul protecţiei mediului, în vederea educării tinerei generaţii pentru respectarea mediului înconjurător.
Manifestarea va avea loc în data de 5 iunie 2015 la sediul Facultății de Chimie, Biologie, Geografie, Str. Pestalozzi nr 16, începând cu ora 10.
În cadrul simpozionului vor fi abordate teme care atrag atenția asupra protejării mediului înconjurător:
Biodiversitatea pentru dezvoltare durabilă.
Este natura mea. Descoperă păsările din jurul tău.
Șapte miliarde de vise. O Planetă. Consumă cu grijă.
Zonele umede pentru viitorul nostru. Alăturați-vă nouă!
Organizarea unor astfel de evenimente de mediu alături de instituţii şi şcoli, contribuie la formarea unei atitudini pozitive a tinerei generaţii faţă de mediul înconjurător prin stimularea interesului faţă de păstrarea unui mediu echilibrat şi exersarea unor deprinderi de îngrijire şi ocrotire a acestuia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*