Ultimele stiri

Studenții și profesorii de la Universitatea Politehnica din Timișoara, provocați să devină „Supereroi pentru viață”. Unde pot dona sânge

sange

Proiect demn de lăudat inițiat de Universitatea Politehnica din Timișoara. Reprezentanții instituției de învățământ superior anunță începerea primului campionat de donare de sânge organizat de UPT, și anume „Supereroi pentru viață”.

În cadrul competiției, facultățile din Universitatea Politehnica din Timișoara se vor întrece între ele în donarea de sânge. Concursul se adresează studenţilor şi cadrelor didactice din UPT, dar orice altă persoană interesată poate dona.

Doritorii pot dona sânge în Policlinica Studențească din Complex, unde va fi amplasată o unitate mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara. Campania se desfășoară în perioada 23 – 27 februarie, între orele 08.00 – 14.00.

Pot dona sânge persoanele care au o stare de sănătate bună, nu au consumat băuturi alcoolice cu 24 de ore înainte de recoltare, femei cu o greutate de peste 55 de kilograme și bărbați cu peste 65 de kilograme, care au dormit cel puțin șase ore în noaptea dinaintea donării, au luat micul dejun și nu suferă de boli infecțioase.

Participanții în campania „Supereroi pentru viață” beneficiază de șapte tichete de masă, analize gratuite la cerere, o zi liberă de la școală sau de la serviciu, reducere la transportul în comun, test pentru identificarea grupei sanguine și a Rh-ului și un breloc personalizat cu însemnele UPT.

1 Commentariu pe Studenții și profesorii de la Universitatea Politehnica din Timișoara, provocați să devină „Supereroi pentru viață”. Unde pot dona sânge

  1. Buna ziua, m-am inscris zilele trecute si as dori sa stiu daca am fost acceptata pentru a dona sange. Va multumesc. O zi buna

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*