Ultimele stiri

Studenții timișoreni, invitați să doneze sânge pentru a salva vieți omenești

donare de sange

Studenții care învață în universitățile din Timișoara, și nu numai, sunt așteptați la o nouă acțiune de donare de sânge și/sau celule stem. Acțiunea are loc în cadrul campaniei naționale „Sângele înseamnă viață/ Donează sânge și/sau celule stem”.

„Ştiai că cineva are nevoie de sânge la fiecare 3 secunde şi 60% din populaţie va avea nevoie de sânge la un moment dat în viaţă? În acelaşi timp, doar 2% din populaţie donează sânge şi nu există substitut pentru sângele uman? Ţi-am atras atenţia? Vrei să ajuţi ca necesarul anual al României de 500.000 de unităţi să poată fi atins? Asociația Studenților în Științe Exacte din Universitatea Timișoara și Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara şi Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) – Timișoara organizează o sesiune de recoltare sangvină”, anunță inițiatorii acțiunii.

Timișorenii care doresc să facă o faptă bună sunt așteptați în perioada 24 – 26 martie, între orele 08.00 – 13.00, în Centrul de Transfuzie Sanguină din Timișoara. În schimbul sângelui donat, participanții vor primi un set de analize, li se va măsura tensiunea arterială, temperatura corpului şi ritmul cardiac. De asemenea, cei care se implică în campanie vor mai beneficia de o zi liberă şi de bonuri valorice, pentru a compensa sângele pierdut prin donare.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*