Ultimele stiri

Studenții timișoreni, invitați să se înscrie în programul Erasmus, ca să poată studia cel mult un an în străinătate

bursa erasmus

Mii de studenți care învață la universitățile de stat din Timișoara sunt așteptați să se înscrie până la data de 3 aprilie în programul Erasmus Plus. Prin intermediul acestuia, tinerii pot avea parte de o experiență inedită în anii studenției și să studieze pentru câteva luni la o universitate de prestigiu din Europa.

Erasmus oferă sprijin financiar de până la 500 de euro, iar studenții care beneficiază de bursă socială primesc 200 de euro în plus, pentru a studia într-una din universitățile europene cu care instituțiile de învățământ superior din Timișoara au încheiat un acord. Perioada de studii are o durată cuprinsă între trei și 12 luni și este disponibilă o singură dată pentru un ciclu de învățământ.

Stagiile de studiu în străinătate sunt recunoscute la întoarcerea în țară, pe baza Sistemului European de Credite Transferabile. Te poți înscrie în programul Erasmus Plus dacă ești student la o universitate de stat și ai terminat deja anul întâi la momentul plecării, ai media anilor de studiu minim 7, ești integralist la momentul plecării și cunoști o limbă de circulație europeană, ca să înțelegi ce ți se predă la cursuri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*