Ultimele stiri

Studenții timișoreni s-au întrecut în proiecte de promovare a colectării selective a deșeurilor. Ce idei îndrăznețe au avut

concurs studentesc

Concursul studențesc de idei „ECO-logic este și Comunicațional” organizat de Facultatea de Științe ale Comunicării din Universitatea Politehnica Timișoara, a ajuns la final. Pornind de la ideea că în anul terminal studenții Facultății de Știinte ale Comunicării trebuie să fie capabili să lucreze nemijlocit în piață, acestia au participat la concursul care a avut ca tema imaginarea unei campanii legate de colectarea selectivă.

Proiectele selectate în finala defășurată astăzi au fost deosebit de interesante. De la automate care să răsplătească depunerea deșeurile reciclabile, la concursuri pe Facebook, pubele în culori fosforescente, coșuri cântătoare, mascote din deșeuri reciclabile, realizarea unor biciclete speciale din deșeuri metalice sau implementarea unor cartele de reciclare, toate au dovedit originalitate și spirit de organizare.

Dupa centralizarea rezultatelor, pe primul loc s-a situat proiectul “Colectez și câștig”  care prevede crearea unei pagini de Facebook cu un joc. Participanții la joc își pot alege unul dintre cele trei  personaje, care va trebui sa arunce deșeuri reciclabile în coșurile corespunzătoare fiecărui tip de deșeu, primind în schimb bani de aur, evident virtuali. Realizatorii proiectului cred că astfel pentru studenti rutina de a colecta selectiv deșeurile va deveni o obișnuință ușor de transpus în viața reală.

Pe locul doi s-a clasat “Cartela ecologică”. Încă de la cazarea în cămine, studentții ar urma să primească o cartelă electronică pe care sa o folosească ori de câte ori aruncă deșeuri reciclabile la coșurile de gunoi special amplasate în campus, urmând ca pentru fiecare deșeu aruncat corespunzător să primească puncte pe cartelă. La sfârșit de an universitar, cei care nu vor avea un numar minim de puncte pe cartele vor fi “amendați” prin plata unei “taxe de poluare”, în timp ce studenții care vor avea mult mai multe puncte decat media, vor fi recompensați cu bonuri valorice de partenerii proiectului.

Proiectul clasat pe locul trei se intitulează “Pentru că e logic, eco-logic” și prevede implicarea ligilor studentești în implementarea strategiei de colectare selectivă a deșeurilor, alături de concepte precum patrula de reciclare sau coșul care cântă – acesta din urmă oferind o melodie fiecărui student care aruncă deșeurile reciclabile la locul potrivit.

Câștigătorii au primit premii din partea Retim, dar și ceilalti participanți la finala concursului au fost răsplatiți cu premii pentru implicare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*