Ultimele stiri

Studenții timișoreni vor încerca să afle un răspuns la întrebarea “ce este fericirea?”

fericire

Studiile din ultimii ani au arătat că fericirea e mai puțin abstractă decât credeam. De peste 30 de ani, fericirea a devenit un subiect de studiu în universități de renume, precum Harvard, Pennsylvania University sau Columbia University. Iar acum, aceste studii vor fi aplicate și în România.

Pentru a ajuta românii să devină mai fericiți, Asociația Inițiativa pentru Fericire, un ONG național, desfășoară Programul Național de Educație pentru Fericire, primul de acest fel din țară. Prin acest program se dorește înțelegerea factorilor care declanșează fericirea și aplicarea lor în viața de zi cu zi.

În Timișoara, evenimentele pentru studenți se vor desfășura la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA). Materialele de dezbatere sunt folosite cu succes de câțiva ani în centre universitare importante din SUA. În plus, toate difuzările și dezbaterile vor fi realizate în prezența unor traineri pregătiți în domeniu.

Primul eveniment din cadrul programului va avea loc joi, 13 martie, ora 18:00-20:00, iar al doilea eveniment sâmbătă, 15 martie, ora 15:00-17:00. Ambele vor avea loc în sala P02 din cadrul  Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) și vor consta în difuzarea documentarului „I Am”,realizat de Tom Shadyac, regizorul filmelor Ace Ventura și Profesorul Traznit. Acesta a avut, în urmă cu câțiva ani, un accident care i-a pus viața în pericol. Aflat în spital, el își evaluează viața și își dă seama că banii, vila din Pasadena și avionul privat nu i-au adus fericirea. Astfel, pleacă în lume în încercarea de a găsi răspuns la 2 întrebări: Ce e în neregulă cu lumea?, Cum ne putem schimba în mai bine?

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite AICI!

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*