Ultimele stiri

Subiectul spațiilor verzi, readus în discuție în Consiliul Local! De ce s-au certat primarul Nicolae Robu și consilierul PDL Simion Moșiu

4,5 milioane de lei: acesta este bugetul pe care Horticultura l-a primit pentru  a se ocupa de întreținerea spațiilor verzi din zona centrală a orașului în următoarele 6 luni. Situația rămâne totuși pe „pas” pentru celelalte zone din oraș, acolo unde încă nu există un operator care să se ocupe de aceste probleme.

Lipsa unui operator care să se ocupe de spațiile verzi din Timișoara, altele decât cele din zona centrală, a iscat noi dispute în plenul Consiliului Local. Mai exact, democrat-liberalul Simion Moșiu i-a reproșat primarului Nicolae Robu că situația anormală în care se află orașul se datorează celor din Primărie, pentru că aceștia nu și-ar fi exercitat cum trebuie atribuțiile în ceea ce privește organizarea licitațiilor pentru contractarea unui operator.

La auzirea acestora, primarul Nicolae Robu și-a ieșit din fire, excluzând vinovăția angajaților din Primărie. “Astea sunt toate făcute cu experți externi. (…) A fost o perioadă anormală, dar să nu amestecăm lucrurile. Una sunt aceste contracte în care există competență în Primărie și altele în care nu aveam oameni în Primărie și trebuie să apelăm la experți”.

Mai mult decât atât, primarul a ținut să precizeze că există o firmă de la București care ar dori să preia aceste sarcini, dar oricât de multe presiuni se vor face, atribuirea lor nu se va face în mod ilegal și fără licitație.

„A mai vrut să-și facă loc cu coatele. Dar cât sunt eu primar nu-și face nimeni loc cu coatele, indiferent de cât de ascuțite sunt”, a mai spus edilul.

Robu speră ca în termen de patru luni licitațiile să fie încheiate, dar acesta este un termen optimist spune edilul. Până atunci, de spațiile verzi din afara centrului orașului se vor ocupa deținuții de la Penitenciarul Timișoara, cu care municipalitatea are un contract în acest sens.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*