Ultimele stiri

Substanţe periculoase confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei, evaziunii fiscale şi a traficului cu produse periculoase, 66 litri de pesticid de provenienţă sârbească.
Substanţa toxică, destinată comercializării pe piaţa ilegală, aparţinea unui cetăţean roman care nu poseda documente de provenienţă a mărfii şi care o transporta ascunsa in saci de nutreţuri concentrate.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile desfăşurate în ziua de 18.05.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin – I.T.P.F. Timişoara au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Gura Vaii pe conducătorul unui autoturism “Volkswagen Golf” despre care deţineau date că se ocupă cu traficul de substanţe periculoase.
La controlul autoturismului condus de I. F., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judetului Mehedinţi, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat în portbagaj, ascunsă în sacii de nutreţuri concentrate, cantitatea de 66 litri de substnţă toxică inscripţionată pesticid mărcile “RAFAL 120”, “FALISMAN” şi “MOTOEXTRA” pentru care acesta nu avea acte de provenienţă.
Persoana în cauză a declarat că a cumpărat pesticidul cu scopul de a-l folosi pentru întreţinerea culturilor agricole din gospodaria proprie.
În cauză s-a întocmit lucare penală pentru savârşirea faptei de producere, deţinere şi orice altă operaţiune privind circulaţia produselor şi substanţelor toxice, iar întreaga cantitate de pesticide, în valoare de 1650 de lei, a fost indisponibilizată în vederea confiscării.
Pedeapsa pentru savarşirea unor asemenea genuri de infracţiuni se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*