Ultimele stiri

Sufleu de ciuperci

sufleu de ciuperci

Ingrediente: 300 g ciuperci champignon, 150 ml smântână, 4 ouă, 100 g unt, 200 ml lapte dulce, 2 linguri făină, 1 lingură ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii subţiri şi le căleşti în 50 g unt până se înmoaie. Separat, încingi restul de unt, adaugi făina, apoi laptele, amestecând mereu până se îngroaşă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust apoi dai deoparte sosul de pe foc şi-l laşi să se răcorească puţin. Adaugi gălbenuşurile, pe rând, smântâna şi ciupercile călite. La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Torni compoziţia într-un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu pesmet, apoi o laşi să se coacă în cuptor, aşezat în bain-marie, circa 45 de minute. Serveşti sufleul cald sau rece, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*