Ultimele stiri

Supă-cremă cu ierburi aromate

supa-crema cu ierburi aromate

Ingrediente: 1 kg roşii bine coapte, 1 ceapă, 1 praz, 1 morcov, 1 căţel de usturoi, 1 l apă, ierburi aromate (oregano, busuioc, mentă), 1 lingură zahăr, 4 linguri ulei, 2 linguri parmezan ras, sare.

Mod de preparare
Se curăţă zarzavaturile, se spală, se taie bucăţi şi se călesc cu puţin ulei, într-o cratiţă. Când încep să se înmoaie, se adaugă roşiile opărite în prealabil, curăţate de pieliţe şi tăiate cuburi. Se lasă să fiarbă împreună 10 minute.

Se acoperă totul cu apă caldă, se condimentează cu sare, după gust, se adaugă ierburile aromate şi zahărul şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, aproximativ 15-20 de minute. Se trece totul prin sită, se diluează cu apă caldă, după dorinţă, se adaugă restul de ulei şi se lasă să dea în clocot. Se ia de pe foc, se presară deasupra busuioc sau mentă proaspătăt, tocată mărunt şi se serveşte rece, garnisită cu parmezan ras, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*