Ultimele stiri

Supă-cremă de cartofi copți

supa-crema de cartofi

Ingrediente

7 cartofi medii
100 g şuncă feliată
1 ceapă tocată
2 tulpini ţelină, tocate
6 căni supă de pui
1 linguriţă sare
piper
2-4 linguri smântână (opţional)

Pentru garnisire

parmezan răzuit
smântână
chives (cepşoară)
şuncă rumenită

Mod de preparare

Spală bine cartofii cu coajă cu tot şi înţeapă-i cu o furculiţă din loc în loc. Pune-i pe o folie de copt şi lasă-i în cuptor timp de aproape o oră sau până pot fi tăiaţi uşor cu un cuţit. lasă-i să se răcească bine de tot, până îi poţi manevra.

Pune fâşiile de şuncă într-o cratiţă. Lasă la foc potrivit până când se rumenşte, apoi dă focul puţin mai încet. Lasă pe foc până şi-a lăsat carnea toată grăsimea şi fâşiile sunt crocante. Dă deoparte. Păstrează doar o lingură din grăsimea din cratiţă.

Adaugă ceapa tăiată şi tijele de ţelină tocate în grăsimea rămasă în cratiţă. Lasă 2 minute la foc iute, apoi dă-l mai încet şi acoperă cratiţa. Laşi pe foc 15-20 de minute la foc mic.

Când cartofii s-au răcit, curăţă-i şi pune-i într-un vas adânc. Adaugă ceapa şi tijele de ţelină împreună cu supa. Potriveşte de sare. Pune vasul pe foc şi lasă să fiarbă la foc mic. Pasează cartofii în supă.

Lasă pe foc 5 minute şi foloseşte blenderul şi pasează. Pune 2-4 linguri de smântână în supă dacă o vrei mai cremoasă. Potriveşte de sare şi piper. Serveşte în boluri garnisite cu parmezan, smântână, chives şi şuncă rumenită, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*