Supă-cremă de ciuperci
Ingrediente
75 g unt
2 cepe
2 căței de usturoi
700 g ciuperci
1,5 l supă de pui
1 ceașcă smântână
sare
piper
50 g cașcaval
pătrunjel verde
Mod de preparare
Speli ciupercile și le pui la scurs. Topești într-o cratiță untul și adaugi usturoiul și cepele tocate mărunt. Lași până când ceapa devine sticloasă.
Adaugi ciupercile, sare și piper și lași la călit 10 minute. Înainte să pui supa scoți 2-3 linguri de ciuperci și le dai deoparte. Adaugi supa de pui, dai focul mic și lași la fiert aproximativ 1 oră.
Dai deoparte să se răcorească puțin. Treci supa prin blender până se pasează bine ciupercile și adaugi smântâna. După ce ai pus supa în vase adaugi câteva ciuperci întregi, pătrunjel verde tocat și cașcaval răzuit, scrie Click.
Scrie un comentariu