Ultimele stiri

Supă-cremă de morcovi

supa de morcovi

Ingrediente: 1 cutie morcovi tineri extra-fini Bonduelle, 400 g sau 1 kg morcovi, 1 ceapă, 1 piept de pui, 1/2 păstârnac, 1/2 țelină, 1 ardei, 50 gr orez, 2 foi dafin, 3 linguri lapte, 2 linguri smântână, 4 felii pâine, 2 linguri ulei măsline sau de palmier, sare, busuioc ornament, piper.

Spălăm pieptul de pui și îl punem la fiert cu 1 litru apă, sare, ulei și puțin piper. Între timp, curățăm legumele, le spălăm și tocăm mărunt. Luăm cu o paletă spuma făcută de la pieptul de pui. Când este aproape fiert, adăugăm legumele și le lăsăm să fiarbă, adăugând foile de dafin și orezul. Se mai fierbe cca 10-13 minute și probăm carnea, să vedem dacă este fiartă. Carnea fiartă și foile de dafin se scot într-o sită, iar în oală se adăugă laptele și smântâna. Cu un mixer vertical sau blender, se pasează toate, până devin o cremă. Potrivim cu sare și piper, ornăm cu busuioc. Putem servi cu pâine prăjită, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*