Supă-cremă de praz
Ingrediente:
2 tije praz
3 cartofi
1 morcov
1 țelină potrivită
1 legătură pătrunjel
1 ceapă
3 căței usturoi
50 g smântână
50 g unt
sare
piper
Mod de preparare:
Cureți și speli legumele. Tai cuburi cartofii și țelina, iar prazul și morcovul rondele. Ceapa o mărunțești după preferință. Călești în unt prazul, până devine translucid, adaugi ceapa și usturoiul. După câteva minute, adaugi morcovul, cartofii și țelina și amesteci. Acoperi cu apă legumele și le fierbi. Potrivești de sare și piper. Când sunt fierte, dai deoparte oala, lași să se răcească puțin, după care pasezi toate legumele cu blenderul, mai laşi puțin praz întreg, adaugi smântână și omogenizezi. Servești cu pătrunjel proaspăt tocat și, dacă vrei, cu crutoane, scrie Click.
Scrie un comentariu