Ultimele stiri

Supă-cremă de roșii

supa crema de rosii

Ingrediente

4 ardei capia
5 căței de usturoi zdrobiți
1 ceapă
1 morcov
½ țelină
1 cană cu apă
3 kg roșii din conservă sau 3 kg proaspete
zahăr, după gust
câteva frunze de busuioc
sare
piper

Mod de preparare

Dacă ai roșii proaspete, le opărești câteva secunde, le descojești și le tai cubulețe, apoi le lași deoparte. Speli ardeii, îi dai cu ulei, cu puțin usturoi, cu sare multă și îi pui la copt, în cuptor, 20 de minute. Îi scoți îi cureți de coajă și îi tai fâșii.

Tai mărunt ceapa, morcovul și țelina. Călești, într-o oală în ulei încins, ceapa, adaugi morcovul și restul de usturoi. Lași puțin, pui țelina și roșiile (din conservă sau cele proaspete, descojite și tăiate), zahăr după gust și torni o cană de apă. Lași la fiert. După ce s-au înmuiat legumele adaugi și ardeii copți, guști și potrivești de sare și piper.

Mai lași câteva minute să se combine aromele, apoi bagi blenderul și mixezi până când obții o cremă. Servești supa cu crutoane ori cu fâșii de cașcaval și busuioc verde, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*