Ultimele stiri

Supă de văcuţă

ciorba de vacuta

Ingrediente: 700 g carne vită, 2 morcovi, 2 legături pătrunjel, 2 cartofi, 1 ardei gras, 100 g năut, 100 g tăiţei, sare, ulei.

Mod de preparare: Se spală carnea, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se adună spuma care se formează la fiert şi se aruncă. Năutul se pune la înmuiat cu 4-5 ore înainte, apoi se fierbe în apă cu sare. Morcovii, pătrunjelul şi ardeiul se spală, se curăţă, se taie şi se înăbuşă în puţin ulei şi apă. Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavatul, cartofii. După ce carnea şi legumele s-au fiert, se adaugă năutul fiert. Se adaugă tăiţeii, se mai fierbe 10 minute, se potriveşte de sare şi, după dorinţă, se poate acri cu lămâie, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*